Vårslæppe 2016

16.01.2021

Sommerens vakreste eventyr på Sleneset.

Vårslæppe 2016 på Sleneset av IngerLise Toralfsen


Siden år 2002 har Sleneset Båtforening arrangert Vårslæppe på Sleneset. Børge og Anja Isaksen var de som dro det hele i gang på Lunderøya i 1994.

I vårslæppets begynnelse var det kun trebåter som deltok kunne Børge Isaksen fortelle, det var blant annet 4 fembøringer, 2 åttringer. 1 firromming.

Mye folk og stor stemning.

Leder for Båtforeningen Dag Tore Oddøy sier at det kalde været ikke var noe hindring for en god oppslutning og at folk koste seg. Det var 15 seilbåter som møtte for å delta i regattaen. Havna i Slenesvika var stappfull av båter og folk fra mange forskjellige steder som kom bare for å være med på festen og kose seg. God stemning både på puben fredagskvelden og på Nordlysheimen lørdag.

På klubbhuset.

Fredagens kulturelle innslag med sangkor og korpsmusikk trakk masse folk til Slenesvika og var en stor suksess. På kvelden var det trekkspill musikk av Tore Røsøy med dans. Dag Tore sier at det var ca 140 personer innom puben.

Lørdag var det som vanlig regattamiddag å få kjøpt på klubbhuset. Som seg hør og bør ble det servert lapskaus og bacalao. Det ble rekordsalg av middager kunne Dag Tore fortelle, det ble kokt ca 500 porsjoner lapskaus og bacalao.

På Nordlysheimen.

Lørdags kvelden på Nordlysheimen var det fullt hus med premieutdeling og stor stemning. Stemningen økte noen hakk da høvedsmannen på Frille Knut Råum oppfordret til vedtak om at vårslæppet også vil bli arrangert til neste år. Vedtaket ble enstemmig vedtatt(av seilerne) til stor jubel.

Regattaen på lørdag

Atle Råstad er en av veteranene i denne regattaen på Sleneset. Han forteller at siden 1994 har han deltatt i alle regattaer unntatt 2 år og han stilte også i år. Seilskuten Frille med høvedsmann Bjørn Råum har deltatt hele 18 ganger, Fembøringen Rapstein med høvedsmann Per Einar Steinrud har deltatt 10 ganger.

15 båter stilte opp i regattaen og det var god seilføring tross lite vind, værgudene var ganske sjenerøse. Høvedsmann Torstein Grønning på Sluppen Aud Anita kunne godt tenkt seg mere vind. Med en vindstyrke på toppen 5m/s var det litt lite når man har litt stor og tung båt, men det var en flott seiltur og både høvedsmann og mannskap var godt fornøyd.

Vi ses til neste års vårslæppe